Vad gör en digital designer?

En Digital Designer arbetar med att skapa och utforma grafiska element för digitala medier. De är experter på att skapa visuellt tilltalande design som är effektiv för att förmedla ett budskap eller varumärke till en digital publik.

Digital Designern använder ofta en kombination av teknik, kreativitet och grafisk design för att skapa en design som är anpassad för användarens enhet och skärmstorlek. De arbetar också med att skapa interaktiva element, såsom animationer och ikoner, för att göra användarupplevelsen mer engagerande.

 

En viktig del av Digital Designerns arbete är att förstå och representera varumärket och dess värderingar i designen. De arbetar också med att skapa en enhetlig och genomtänkt designstrategi för att säkerställa att alla delar av den digitala närvaron är samstämmiga.

 

Digital Designern samarbetar ofta med utvecklare och andra teammedlemmar för att se till att designen är tekniskt genomförbar och optimerad för användarupplevelsen. De kan också arbeta med att skapa prototyper och användartester för att testa och förbättra designen.

 

Som med UX-design och UI-design är Digital Design allt viktigare för företag som vill ha en framgångsrik digital närvaro. Digital Designers arbetar ofta inom techbolag, e-handel, moderna produktbolag, digitala tjänstebolag och bolag som digitaliseras. Genom att använda en erfaren Digital Designer kan dessa företag skapa en design som ger en visuellt tilltalande användarupplevelse, ökar användarnas engagemang och förbättrar varumärkeskännedomen.

En Digital Designer jobbar med en mängd olika kompetenser och samarbetar ofta med andra teammedlemmar och organisationen för att skapa digitala produkter och lösningar. Här är några av de kompetenser som en Digital Designer kan jobba med:

 

Webbdesign
En Digital Designer arbetar med att skapa användarupplevelser på webben som är effektiva, enkla och tillfredsställande för användarna. De arbetar med att förstå användarbehoven, utforska designlösningar och testa prototyper för att se till att webbplatsen är användarvänlig.

 

UI-design
En Digital Designer ansvarar också för den visuella presentationen och interaktionen av den digitala produkten. De arbetar med att skapa ett användargränssnitt som är enhetligt, effektivt och tilltalande för användarna.

 

Grafisk design
En Digital Designer arbetar också med att skapa grafiska element för digitala produkter, såsom logotyper, ikoner och illustrationer.

 

Interaktionsdesign
En Digital Designer arbetar också med att skapa interaktiva element för digitala produkter, såsom animationer och övergångseffekter.

 

Front-end utveckling
En Digital Designer samarbetar också ofta med utvecklingsteamet för att se till att den digitala produkten utvecklas på ett effektivt sätt. De arbetar med att skapa tekniskt genomförbara designlösningar och säkerställa att produkten uppfyller varumärkets krav.

 

Projektledning
En Digital Designer kan också ansvara för projektledningen av digitala produkter och lösningar. De arbetar med att planera och övervaka projektet för att se till att det uppfyller tidslinjer, budget och andra mål.

 

En Digital Designer samarbetar ofta med andra teammedlemmar, inklusive UX-designers, front-end utvecklare, marknadsförare och produktchefer, för att skapa digitala produkter och lösningar som uppfyller både användarbehoven och företagets mål.

Digitala designers kan användas i en mängd olika bolag och branscher som har behov av att skapa visuella element för sin digitala närvaro. Här är några exempel på typer av bolag där digitala designers kan användas:

 

Reklam- och marknadsföringsbolag
Digitala designers kan hjälpa till att skapa grafiska element, bannerannonser, sociala medier-inlägg, videoinnehåll och andra visuella element som används för att marknadsföra bolagets produkter eller tjänster.

 

Webbyråer och digitala konsultbolag
Digitala designers kan arbeta med att skapa användargränssnitt och designa webbplatser, mobilapplikationer och andra digitala plattformar. De kan också hjälpa till att utveckla digitala strategier för att förbättra användarupplevelsen.

 

E-handelsbolag
Digitala designers kan hjälpa till att skapa användarvänliga och estetiskt tilltalande produktbilder, produktbeskrivningar och produktkataloger för e-handelswebbplatser.

 

Techbolag
Digitala designers kan hjälpa techbolag att skapa visuellt tilltalande användarupplevelser för sina tekniska produkter och tjänster.

 

Media- och underhållningsbolag
Digitala designers kan hjälpa till att skapa grafiska element, animationer och andra visuella element som används för att förbättra användarupplevelsen av digitalt innehåll såsom filmer, videospel, webbplatser och appar.

 

Utbildningsbolag
Digitala designers kan skapa interaktiva och estetiskt tilltalande digitala läromedel, kursmaterial och utbildningsprogram för utbildningsbolag och andra organisationer.

 

Sammanfattningsvis används digitala designers i många olika typer av bolag och branscher som vill skapa visuella element för sin digitala närvaro. De kan hjälpa till att skapa användarvänliga och estetiskt tilltalande produkter och tjänster, marknadsföra bolagets produkter eller tjänster, förbättra användarupplevelsen av digitalt innehåll, och skapa interaktiva digitala läromedel och utbildningsprogram.

Behöver du en digital designer?

Vi på Trib kan hjälpa dig hitta precis den profil du behöver. Vi har många års erfarenhet och ett väl upparbetat nätverk med de bästa talangerna och förmågorna inom design.

  • Flexibla rekryteringar anpassade efter dina behov
  • Få tillgång till det bästa nätverket av talanger
  • En enskild roll eller ett helt team – fast rekrytering, frilanskonsulter eller bemanning
  • Stöttning och rådgivning genom hela processen

Roller vi gjort inom design

Founding Product Designer

Monoscope

Completed

Product Designers

Handelsbanken

Completed

Product Designer

Simployer

Completed

Senior Product Designer

Market Leading Platform

Completed

Content / Graphic Designer

J.LINDEBERG

Completed

Android Designer

Outdoors Enthusiast App

Completed

UX Designer

Fintech company

Completed

Product Designer

Handelsbanken [Malmö]

Completed

Product Designer

Majority

Completed

Lead Product Designer

Zynca

Completed

Product Designer

Madden Analytics

Completed

Senior Product Designer

Sana

Completed

UX Designer

Etraveli

Completed

Product Designer

Kodiak Hub

Completed

Senior UX Designer

Handelsbanken

Completed

Product Designer

Swedbank Pay

Completed

UX Designer

EF Education First

Completed

Designer

Sana

Completed

UX Designers

Talentech

Completed

Senior Product Designer

Trustly

Completed

Vi är Trib

En rekryteringsbyrå i Stockholm som kan digital design

Vi bygger organisationer och högpresterande team tillsammans med start-ups, scale-ups, SaaS-bolag, e-handelsföretag och traditionella organisationer genom att hitta och rekrytera marknadens bästa digitala designers.

Vårt nätverk av talanger sträcker sig från juniora förmågor till C-level inom digital design, UX, UI och andra relevanta områden. Oavsett om behovet är frilansande konsulter, bemanning eller fast rekrytering så hjälper vi er att hitta och anställa de mest kompetenta och kreativa digitala designers för att snabbt nå era digitala produktutvecklingsmål. Vi förstår vikten av en stark digital design för att skapa en positiv användarupplevelse och öka kundnöjdheten.

Genom att samarbeta med oss kan ni vara säkra på att ni får tillgång till de bästa digitala designer-talangerna på marknaden och skapa en stark produktupplevelse för era kunder.

Trib är en talangagentur.
Palt är bättre än kroppkakor.

Trib logo
Design by Aron Sundberg
Development by Oh My
Typefaces by Newlyn
and Kanon Foundry
By joining Trib you will be a part of our closest network. In every new opportunity, you will be in our minds. Please give us some info below and you’re all set. And of course, you’re still welcome to contact us when you find something you like.